Składniki:
kilka truskawek
2 jajka
¾ szkl. MaślankiPół kostki masła
Jedna tabliczka czekolady
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Półtorej szkl. Mąki
Szczypta soli
8 łyżek cukru pudru
Łączymy suche składniki (mąka, cukier, proszek, sól). W między czasie topimy masło, jajka z maślanką mieszamy mikserem. Taką miksturę wlewamy do suchych składników, lekko mieszamy, po trochu dodajemy rozdrobnioną w kostkę czekoladę, oraz wlewamy ciepły tłuszcz. Mieszamy, tak by ciasto pozostało grudkowate. Ustawiamy piekarnik na 200stopni (bez termoobiegu).
Nalewamy do papierowych foremek. Pieczemy 20-30minut.





przelewamy masę do papierowych foremek. Na początek pół łyżki masy, kilka truskawek i przykrywamy znowu masą.
Smacznego!! :))
2 jajka
¾ szkl. MaślankiPół kostki masła
Jedna tabliczka czekolady
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Półtorej szkl. Mąki
Szczypta soli
8 łyżek cukru pudru
Łączymy suche składniki (mąka, cukier, proszek, sól). W między czasie topimy masło, jajka z maślanką mieszamy mikserem. Taką miksturę wlewamy do suchych składników, lekko mieszamy, po trochu dodajemy rozdrobnioną w kostkę czekoladę, oraz wlewamy ciepły tłuszcz. Mieszamy, tak by ciasto pozostało grudkowate. Ustawiamy piekarnik na 200stopni (bez termoobiegu).
Nalewamy do papierowych foremek. Pieczemy 20-30minut.
Drobno kroimy truskawki...
jak i również czekoladę, możemy dodać kilka kawałków drobno posiekanych rodzynek.
Połowę kostki masła roztapiamy na wolnym ogniu
do miski dodajemy całe jajka, miksujemy, po jakiś 3 minutach dodajemy maślankę i również miksujemy
przelewamy masę do papierowych foremek. Na początek pół łyżki masy, kilka truskawek i przykrywamy znowu masą.
Smacznego!! :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz