wtorek, 4 marca 2014

Schab z porem pod serem


Wybaczcie za brzydką jakość zdjęć, ale aktualnie-chwilowo nie mam aparatu :(
Ostatnio nie mam pomysłu na obiad. Przeglądając blogi nie mogę nic znaleźć sensownego. Dlatego zaczełam korzystać z przepisów mojej mamy. Bo co jak co, ale przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie są najlepsze!


Składniki:
2-3 pory
4 porcje schabu (mięso takie jak na kotlety schabowe)
300 gram sera żółtego
majonez
przyprawy (pieprz, sól, papryka)


Sposób przygotowania:
Pory pokroić w cienkie plastry ułożyć na przygotowanej blaszce ( może być również naczynie żaroodporne). Lekko roztłuc schab- posypać przyprawami i położyć na porach. Posypać startym serem na grubych oczkach. Majonez rozsmarować na wierzch sera. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem egal!. Jest pycha nawet bez dodatków.

Smacznegoo!!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz