Wybaczcie za brzydką jakość zdjęć, ale aktualnie-chwilowo nie mam aparatu :(
Ostatnio nie mam pomysłu na obiad. Przeglądając blogi nie mogę nic znaleźć sensownego. Dlatego zaczełam korzystać z przepisów mojej mamy. Bo co jak co, ale przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie są najlepsze!
Składniki:
2-3 pory
4 porcje schabu (mięso takie jak na kotlety schabowe)
300 gram sera żółtego
majonez
przyprawy (pieprz, sól, papryka)
Sposób przygotowania:
Pory pokroić w cienkie plastry ułożyć na przygotowanej blaszce ( może być również naczynie żaroodporne). Lekko roztłuc schab- posypać przyprawami i położyć na porach. Posypać startym serem na grubych oczkach. Majonez rozsmarować na wierzch sera. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem egal!. Jest pycha nawet bez dodatków.
Smacznegoo!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz